Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówkowy placek ze śmietaną i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
cukier 6 łyzek
mąka pszenna 6 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 6 sztuk
cukier 1/2 szklanki
kokos 15 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
czekolada gorzka 2 tabliczki
migdały do smaku
banan 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
śmietana 30% 1 sztuka
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowy placek ze śmietaną i owocami

Biszkopt na dno :
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Nie wyłanczając miksera dodac cukier,potem żółtka.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-delikatnie wymieszać.Wylac na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piec w temp. 160-180*C około 30-40 min.

Biszkopt kokosowy:
Białka z cukrem ubij na sztywno i lekko wymieszaj z kokosem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem. Piecz w temperaturze 180*C ok. 30 minut.

Krówke ugotuj dodaj rozpuszczoną czekolade i migdały, Śmietane ubij na sztywno, owoce pokrój na drobno.

Na dno kładziemy bialy biszkopt, smarujemy masą z \"krówki\" nakładamy biszkopt kokosowy, wykładamy lekko smietana układamy owoce, przykrywamy je resztą śmietany góre dekorujemy po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak