Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
cukier 200 g
mąka pszenna 400 g
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny
wiórki kokosowe
tłuszcz do formy
banan 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany obrać i rozgnieść widelcem na miazgę. Polać sokiem z cytryny. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka. Stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać wiórki kokosowe oraz masę bananową. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.10.2013 07:30
uwielbiam to ciasto
olkaaa 22.05.2013 07:34
fajny przepis
dorotka0000025 18.02.2013 15:05
fajny deser
Wafelek2601 08.12.2012 08:20
To ciasto musi być dobre
alaaa 30.04.2012 15:10
fajne połączenie banany i kokos
Angelika10 03.07.2011 21:26
Pyszny placek godny polecenia.
Teresa19 24.05.2011 08:20
CIEKAWE CIASTO
AgaS10 03.05.2011 10:37
fajne ciacho:)
jola1512 28.04.2011 08:59
extra
Dorota59 27.04.2011 14:54
pyszniutkie
MAR3STA 26.04.2011 18:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak