Sposób przygotowania

Kapustę przesiekać. Marchewkę i jabłko obrać, z jabłka usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć razem na dużych oczkach tarki jarzynowej, dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem, osączyć dodać do warzyw. Dosypać kminek, wymieszać, ugnieść w miseczce i odstawić do lodówki na min. 30 min.. Po tym czasie dolać olej, doprawić surówkę pieprzem i ew. odrobiną cukru, dodać natkę. Podawać do dań obiadowych. Nie kiszę sama kapusty, ale mam sprawdzone miejsce gdzie kupuję bardzo smaczną. Kupuję zazwyczaj ze 2 kg, siekam, dodaję startą marchewkę, kminek i nakładam, mocno uciskając, do słoików. Przechowuję w lodówce i mam zawsze pod ręką - wystarczy doprawić, dodać jabłko i cebulkę...pycha!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda fantastycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    Robię podobną ;)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    idealna do rybki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !