Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka szegedyńska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 dkg
ogórki małosolne 3 szt
papryka czerwona 1 szt
sałata 1/2 główki
pomidory 2 szt
oliwa 4 łyżki
ocet
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka szegedyńska

Ziemniaki gotujemy w mundurkach obieramy i studzimy.Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.Ziemniaki ogórki jajka i pomidory kroimy w plastry.Sałatę rwiemy na małe kawałki.Wszystko ze sobą mieszamy,polewamy oliwą i doprawiamy do smaku mieszamy jeszcze raz.Podajemy z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 22.09.2011 21:52
extra!
Rybciia 22.09.2011 21:52
extra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak