Sposób przygotowania

Farsz-cebulę obieramy i drobno siekamy i szklimy na oliwie,dodajemy łyżkę masła,mielone mięso i smażymy ok 1 min i studzimy.Bułkę moczymy w mleku odciskamy i łączymy z mięsem mielonym,dodajemy natkę pietruszki,sól pieprz i mieloną paprykę,następnie wbijamy jajko i wyrabiamy farsz.Kabaczki myjemy obieramy i kroimy wzdłuż na 2 połówki i oczyszczamy z pestek.Wodę gotujemy i solimy wrzucamy połówki kabaczków i obgotowujemy.Następnie wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową i przelewamy zimną wodą i osuszamy.Nadziewamy farszem.Rondel smarujemy masłem układamy kabaczki wierzch skrapiamy bulionem przykrywamy i dusimy 20 min.Śmietanę mieszamy z mąką,sokiem z cytryny cukrem,solą i pieprzem,wlewamy do małego naczynia i podgrzewamy,mieszając aż sos zgęstnieje.Sosem polewamy kabaczki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !