Sposób przygotowania

Z drożdży mleka cukru i części mąki zrobić rozczyn. Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Natępnie dodać żółtka, resztę mąki oraz masło. Wyrobić na gładkie ciasto - najlepiej drewniana łyżką. Pozostawic znów do wyrośnięcia. Na koniec dodać rodzynki i znów wyrobic ciasto. Foremki wysmarować masłem i wysypać bułka tartą. Przelać ciasto do 3/4 wysokości formy. Pozostawic do wyrośnięcia. Jak juz wyrośnie wstawić do piekarnika i piec przez ok. 1 godz. w temperaturze 170 stopni.
Wystudzona babkę polać gotową polewa czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    czekoladowa bo polana polewą? a sumie to drożdżowa babka ale świetna jest
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !