Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Kaczkę płuczemy,osączamy i dzielimy na 6 części,nacieramy solą i zostawiamy na kilka minut.Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę a jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na cząstki.Do rondla wkładamy smalec i margarynę rozgrzewamy i wkładamy porcje mięsa.Obsmażamy mocno ze wszystkich stron,obsmażone kawałki posypujemy majerankiem dodajemy cebulę i cząstki jabłek podlewając niewielka ilością wody.Przykrywamy i dusimy do miękkości.Gdy będzie miękkie wyjmujemy i układamy w ciepłym miejscu.Sos przecieramy przez sito.Kaczkę podajemy na cieplo z sosem naturalnym lub zagęszczonym zawiesina z mąki pszennej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !