Sposób przygotowania

Ogórki kiszone posiekać albo zetrzeć na dużych oczkach tarki, ew. lekko odcisnąć nadmiar soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać ogórki, zieleninę, majonez, dokładnie wymieszać, doprawić. Dobrze jest pastę odstawić na przynajmniej 30 min. do lodówki (pod szczelnym przykryciem). Podawać z pieczywem, krakersami... Można też takimi pastami przybrać połówki jajek na twardo.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    bardzo smaczna ta pasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i ślicznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !