Sposób przygotowania

Spód:
Herbatniki drobno pokruszyć, najlepiej w maszynce do mielenia lub blenderze. Dodać stopione masło i przyprawy. Dobrze wymieszać. Wyłożyć ciastem spód tortownicy (o średnicy 30 cm) i mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na około pół godziny.
Masa serowa:
Ser przemleć dokładnie aż będzie gładki. Dodawać kolejno cukier, całe jajka, śmietanę, masę karmelową i budyń. Dokładnie wyrobić. Przełożyć na przygotowany spód.
Piec około 75 minut w temp 180 C. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, podchylić lekko i zostawić sernik do ostudzenia. Następnie włożyć sernik do lodówki najlepiej na całą noc. Dowolnie udekorować.

Smacznego!!!

--> można uzyć sera twarogowego z wiadereczka żeby sobie ułatwić prace.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis ! brawo:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo zachęcajaco wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    na pewno bardzo dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    jak ja lubię serniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale wygląda a i przepis mówi sam za siebie - wyśmienity !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    a spód nie rozpadnie się podczas pieczenia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    jeśli dobrze wymieszamy z masłem a potem spód dociśniemy do tortownicy np szklanką to się nie rozpadnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    uwielbiam serniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym chociaż malutki kawałeczek. Zapowiada się przepysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !