Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem, serem żółtym i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 400 gram
boczek 200 gram
szpinak świeży 100 gram
czosnek ząbki 2 sztuki
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem, serem żółtym i szpinakiem

Makaron ugotować, odcedzić. Na suchej patelni podsmazyć boczek, odlać tłuszcz który się wysmażył, dodać szpinak i czosnek i poddusić, wrzucić makaroni starty ser i razem wszystko wymieszać. Ja już niczym nie doprawiam bo boczek z reguły jest słony i to wystarcza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.12.2012 15:03
to jest dobre
Zoso 20.07.2012 22:34
wygląda super smacznie
Justyna87 16.02.2012 12:59
extra
Andzia1977
Andzia1977 29.10.2011 23:36
to musi byc dobre!
motomaniak 15.10.2011 11:17
fajny pomysl
isetta 30.08.2011 10:57
Wygląda przepysznie!
owca441 29.07.2011 22:47
smaczne i eleganckie
owca441 29.07.2011 22:47
smaczne i eleganckie
Joanna108
Joanna108 22.07.2011 10:44
mniam
Basia14 21.05.2011 21:51
fajny i ciekawy przepis!
Mirka-Ludomila 06.05.2011 10:09
fajna potrawa
Robert10 23.04.2011 19:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak