Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowo-chrzanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 400g
masło 15g
chrzan 80g
rosół drobiowy 700ml
szczypiorek peczek
śmietana 80g
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowo-chrzanowa

Marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Marchewke dusić na maśle 5min..Chrzan umyć,obrac i pokroić w cienkie paseczki.Rosół drobiowy i chrzan dodać do marchewki,zagotować i gotowac przez 5min.na małym ogniu.Szczypiorek posiekac.Śmietanę wymieszać z pieprzem .Zupę doprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem ,posypać szczypiorkiem i podawać ze śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak