Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć do białości z cukrem i skórką pomarańczową.Ser Mascarpone wymieszać najpierw z sokiem z pomarańczy i cytryny ,potem domieszać do kremu żółtkowego.Żelatynę namoczyć w 4łyżkach zimnej wody i rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając,domieszać do kremu.Kiedy krem zacznie tężeć,ubić na sztywno śmietankę i razem z campari dodać do kremu.Krem nałożyć w pucharki i zostawić na 1godz w zimnym miejscu .Zetrzeć czekoladę ,plasterki pomarańczy pokroić w trójkąty i udekorować nimi krem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    pyyyyyyyyyyyyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    a można jakis inny alkohol?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !