Sposób przygotowania

Liście myjemy i osuszamy.Dymkę siekamy i lekko przesmażamy na rozgrzanym oleju,dodajemy posiekaną mięte,koperek i natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.Wsypujemy ryż i całość zalewamy wodą i gotujemy 15 min,studzimy.Farsz nakładamy na liście winorośli formując małe gołąbki.Dno garnka wykładamy pozostałymi liśćmi układamy gołąbki i podlewamy sokiem z cytryny.Dusimy 90 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !