Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z papryką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg kapusty kiszonej 50
szkl. pokrojonej w dużą kostkę świeżej papryki kolorowej 1,5
1 szkl. pokrojonych resztek wędliny, kiełbasy, mięsa pieczonego 1
łyżki koncentratu pomidorowego 30% 2-3
łyżka mąki pszennej 1
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Kminek cały Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z papryką

Kapustę siekamy, zalewamy 1 szkl. wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kminek, dusimy 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy olej, zrumieniamy wędlinę/kiełbasę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy paprykę, obsmażamy chwilę, posypujemy mąką, mieszamy dokładnie i zalewamy 0,5 szkl. wody, zagotowujemy, przekładamy do podduszonej kapusty. Dodajemy koncentrat, lubczyk, pieprz i dusimy ok. 15 min. Dobrze jeśli potrawa może odpocząć 10-15 min przed podaniem. A podajemy z pieczywem albo ziemniakami, posypaną zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 06.05.2012 18:07
super wygląda i smacznie się zapowiada
Sylwia56
Sylwia56 20.12.2011 22:13
świetne
buksiak12 04.09.2010 13:16
super
buksiak12 04.09.2010 13:16
super
Dorota71 04.09.2010 09:03
cudnie wygląda
Dorota71 04.09.2010 09:03
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:21
interesująco wygląda
Emilia22 04.09.2010 08:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak