Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg.
cebula
jajko 2 sz
bułka czerstwa 1 szt.
mleko
pieczarki 20 dkg.
cebula 1 mała
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z pieczarkami

bułkę namoczyć w mleku,piecarki umyć i pokroić w kostkę cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oliwie i dodać pokrojone pieczarki podsmażyć aż odparuje woda doprawić solą i pieprzem do smaku,do miski włożyć mięso mielone dodać namoczoną bułkę cebulę pokrojoną w kostkę sól.pieprz,jajka i wyrobić na jednolitą masę po czym formować krążki wielkości dłoni na środek nakładać usmażone pieczarki i sklejać obtaczać w bułce tartej i upiec na rumiano z obu stron,podawać z ziemniakami i surówką jak i również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.01.2014 21:18
Wspaniałe połączenie.
MAR3STA 25.04.2011 09:57
poproszę jednego;)
Robert10 23.04.2011 16:04
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak