Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 1/2 kg
włoszczyzna
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

Kure umyć, włozyc do garnka i zalać zimną wodą. Osolić, gotować na bardzo małym ogniu. Po pół godzinie gotowania dodać obrane warzywa, połowe natki oraz przekrojoną i przypieczoną na patelni cebulę. Gdy kura bedzie miękka , wyjąć i pokroić. Ugotowane warzywa wyjąć. Rosół przprawić do smaku, podawać z makaronem, porcją mięsa i posypany natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak