Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami 2

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
margaryna 1/2 kostki
cukier 2 szkl.
cukier waniliowy 3 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
kurkuma 1 łyżeczka
olej 3/4 szkl.
mleko 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szkl.
brzoskwinie w puszce 1 op.
polewa czekoladowa 1 op.
migdały płatki 5 łyżki
twaróg 1 (półtłusty President)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami 2

Ciasto: Rozpuścić margarynę, dodać 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, zmiksować i wyłożyć ciastem dno formy.
Masa białkowa: 9 białek ubić na sztywno, dodać 1,5 szkl. cukru.
Masa serowa: Wymieszać mikserem pozostałe składniki: ser, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 2 budynie, kurkumę, olej i mleko. Ostrożnie dodać masę białkową i pokrojone w kostkę brzoskwinie, wymieszać. Wyłożyć wszystko do formy i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 45 minut w temp. 200 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone, temp. zmniejszyć do 50 stopni, włączyć termoobieg, trzymać ciasto w piekarniku około 1 godz. Ostudzony sernik posmarować polewą czekoladową i posypać płatkami migdałów. Sernik jest najlepszy po 2 dniach od upieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 23.04.2011 18:08
pyszne
bejciu24 23.04.2011 17:43
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak