Sposób przygotowania

Ciasto kruche-cukier ucieramy z masłem,jajkiem i cukrem waniliowym,dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części wałkujemy cienkie kwadratowe placki i pieczemy je na złoty kolor.Ciasto tłuszczowe-cukier z masłem ucieramy dodając po jednym jajku,gdy powstanie jednolita masa dodajemy mąkę.Upieczone wcześniej placki smarujemy cienko dżemem morelowym i składamy.Tym samym dżemem smarujemy wierzch.Ciastem tłuszczowym obkładamy brzegi i zapiekamy w 190 stopniach na złoty kolor.Wodę z cukrem gotujemy na wolnym ogniu aż uzyskamy syrop,wlewamy łyżeczkę soku z cytryny i gotujemy następnie ucieramy do białości.Ciepły lukier wylewamy na ciasto.Dekorujemy według uznania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !