Sposób przygotowania

Przygotowujemy farsz-gotujemy oddzielnie ryż i kasze.Baraninę mielimy a cebulę drobno siekamy.Na rozgrzanym smalcu zarumieniamy cebulę dodajemy mięso i chwilę smażymy mieszając,zdejmujemy z ognia i gdy przestygnie mieszamy z kaszą i ryżem,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Kapustę myjemy i zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 minuty i osączamy.Z kapusty wykrajamy głąb.W dużym garnku gotujemy osolona wodę wkładamy kapustę a gdy liście zmiękną wyciągamy ją i studzimy,następnie oddzielamy liście.Przygotowany farsz nakładamy na liście i formujemy gołąbki.Duży garnek wykładamy liśćmi kapusty a na nich układamy gołąbki przykrywamy liśćmi zalewamy sokiem z kapusty i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Oj takie są przepyszne,ja robie też z kapusty której liście są kiszone.Pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !