Sposób przygotowania

Ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, solą i cukrem waniliowym - 1 dag. mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą serową. Jabłka obieramy ze skórki, oczyścić, pokroić na kawałki i ugotować z cukrem - 5 dag i 10 dag cukru waniliowego, cynamonem i umytymi rodzynkami. Jabłka mają być pół kruche. odstawiamy do ostygnięcia. połowę ciasta wałkujemy na stolnicy i kładziemy na blaszce. na cieście układamy zimne jabłka zostawiając z brzegów krawędzie 0,5 cm. Drugą połowę ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Ciasto smarujemy roztopionym masłem zmieszanym z resztą cukrów, posypujemy migdałami, pieczemy 20 minut w 200 stopniach

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !