Sposób przygotowania

Składniki:
0,5kg śledzi w zalewie solnej
1 cebula
7 jajek
pęczek cienkiego szczypiorku
majonez
pieprz

Przygotowanie:

Śledzie moczymy przez 10 minut w zimnej wodzie, aby nie były aż tak bardzo słone. Następnie każdy z płatów śledzia przekrawamy wzdłuż na połowę, a następnie w poprzek w zgrabne paseczki. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i mieszamy z majonezem, doprawiając do smaku samym pieprzem ( ryby są na tyle słone, że sałatki dosalać nie należy). Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu.

Komentarze

  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczna:)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyszna sałatka wiosenna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !