Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe przekąski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1/2 kg
pietruszka pęczek 1 szt.
por 1/5 szt.
jajko 1 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe przekąski

Piersi z kurczaka rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub malakserze, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i por oraz przeciśnięty czosnek. Przyprawiamy do smaku. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, Całość dokładnie mieszkamy.

Formujemy kulki ok. 2-3 cm.
Wrzucamy na wrzący wywar.

Dobre na zimno i gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 23.08.2012 15:43
świetne
wiola333 18.07.2012 23:45
mniam
Marzena34 10.03.2012 08:09
pomysłowe
Kas2 15.01.2012 11:44
obiadek palce lizać
Justyna Jussstiii 27.09.2011 11:51
super
dianix 16.09.2011 20:46
ciekawe jak smakuja
Mysiunia 23.08.2011 08:36
ciekawy i oryginalny pomysł:)
Mysiunia 23.08.2011 08:36
ciekawy i oryginalny pomysł:)
Kopiko1983 20.05.2011 06:46
Pyszny pomysł! Mniam...
daria899 29.04.2011 23:48
pycha
eli82 22.04.2011 21:21
najlepiej smakują z sosem czosnkowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak