Sposób przygotowania

Owoce myjemy. Cytrynę sparzamy, obieramy ze skórki, z połowy wyciskamy sok, połowę kroimy na cienkie plasterki a każdy plasterek na małe cząstki. Granat przekrawamy i wybieramy/wydłubujemy ziarenka. Sok z cytryny mieszamy dokładnie z cukrem, olejem i 1 łyżką koperku (posiekanego). Makrelę obieramy ze skóry, dokładnie usuwamy wszystkie ości, mięso rozdrabniamy na niezbyt małe kawałki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na talerzach przekładając je listkami natki i częścią koperku. Na sałacie rozkładamy kawałki ryby, skrapiamy przygotowanym sosem, wierzch posypujemy kawałkami cytryny, resztą koperku i ziarenkami granatu. Taka sałatka jest doskonała jako samodzielna przekąska na lunch, kolację...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Makreli z granatem jeszcze nie łączyłam :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    polecam bo wyszło na prawdę smacznie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    połaczenie trochę ryzykowne, ale skoro mówią że dobre to trzeba spróbować `
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też tak myślałam, że ryzykowne, ale jeśli lubisz oba główne składniki czyli rybę i granata to może ich połączenie Ci zasmakuje - mnie bardzo pasowało :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !