Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel „Tuńczyk w zaroślach” (kanapka)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
cebula 1/4 małej
majonez 1 łyżka
ogórek kiszony 1 szt
kiełki rzodkiewki
sól
pieprz
wafle ryżowe 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel „Tuńczyk w zaroślach” (kanapka)

Tuńczyka odlewamy z zalewy i ugniatamy za pomocą widelca. Cebulę kroimy w kosteczkę i mieszamy z tuńczykiem i majonezem na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na waflu układamy kolejno: porcję roszponki, pastę z tuńczyka, odrobinę ogórka pokrojonego w kosteczkę i pęczek kiełków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.10.2013 22:35
Przepyszna sałatka na śniadanie
Anna169Hosz 13.09.2012 13:50
Cudna nazwa i cudna przekąska:)
smakowita 11.08.2012 22:04
apetyczna kanapka !
Renia1 21.12.2011 17:41
urocza!
Marcin37 12.12.2011 16:55
bardzo smacznie ;)
Marcin37 12.12.2011 16:55
bardzo smacznie ;)
Faustyna 04.07.2011 20:21
Pani dekoracje są przepiękne:) Przepisy również świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak