Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko ciepłe 250 ml
drożdże 3 dag
cukier 1 szklanka
migdał 1 garść
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka light

Wszystkie skladniki wymieszaj i odstaw w cieple miejsce na ok. 1 godz. kiedy wyrosnie ponownie zagniec ciasto i wlozy do formy. Piecz 1 godz. w 175C. Ciasto nie zawiera tluszczu dlatego jest nisko kaloryczne. Ozdobic mozesz wedlug uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 30.08.2011 14:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak