Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela smażona- filety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szkl.
makrela 1,5 kg
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makrela smażona- filety

Makrele przekroić na pół wzdłuż kręgosłupa, zrobić filety i pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą i pieprzem kolorowym, obtoczyć każdy kawałek w mące z obu stron i smażyć w głębokim oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak