Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 i 1/2 kostki
cukier 2 szkl
woda 10 łyżek
kakao 5 łyżek
jaja 6 szt
mąka 2 i 1/3 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietanka kremowa 3/4 litra
ser biały 1/2 kg
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z serem

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować i wystudzić, dodać żółtka i mąkę, oraz 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodać pianę ubitą z białek. Piec 40 min. Po ostudzeniu przekroić i przełożyć masą wykonaną z 0,75 l. kremówki ubitej na sztywno dodać 0,5 kg. sera i 2 galaretki cytrynowe tężejące (rozpuszczone w połowie potrzebnej wody).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.08.2011 09:53
taki piernik jest smaczny
adam1f 18.05.2011 00:19
pycha
1j1o1l1a1 22.04.2011 23:08
ciekawe połączenie...
1j1o1l1a1 22.04.2011 23:08
ciekawe połączenie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak