Sposób przygotowania

CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i żółtka. Jeszcze ubijać. Dodać mąkę z proszkiem, orzechy i rodzynki. Ciasto podzielić na 2 części i każdą upiec na papierze pergaminowym w temp. 170 C przez 35 minut .
KREM: Brzoskwinie osączyć, sok zagotować z trzema łyżkami cukru. Budynie rozpuścić w 1 i ¼ szklanki wody, następnie dodać łyżkę mąki oraz żółtka, wymieszać i wylać na gotujący się sok. Zagotować. Masło utrzeć z zimnym budyniem.
Zrobić napar z kawy i spirytusu, moczyć w nim delicje. Układać partiami : ciasto, krem, delicje, krem, ciasto, brzoskwinie w półksiężyce. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne to ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    apetyczny przepisik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trzeba wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !