Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Książęce roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
metka cebulowa 2
pieczarki 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Książęce roladki

FARSZ:
Pieczarki myjemy i bardzo drobniutko kroimy, następnie doprawione solą i pieprzem smażymy na oleju. Studzimy i mieszamy z metką.

MIĘSO:
Myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, które cienko rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na kotlety nakładamy cienką warstwę farszu i zawijamy do połowy. Kładziemy plaster sera i zawijamy do końca.

Rolady obtaczamy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Bulionetki przygotowujemy z wodą wg przepisu. Wkładamy do nich roladki i chwilę gotujemy. Zagęszczamy łyżką mąki i mieszamy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak