Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe filety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
jabłka 2
cebula 2
miód pitny 1 szklanka
śmietana 22% 6 łyżek
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe filety

Mięso myjemy, lekko rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rumienimy na maśle z olejem. Dodajemy posiekane cebule i szklimy. Wlewamy miód i mieszamy, a następnie dusimy około 15 minut. Doprawiamy i zabielamy śmietaną. Dusimy jeszcze około 5 minut.

Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda. Skrapiamy olejem i posypujemy cukrem. Lekko rumienimy. Podajemy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.09.2011 00:49
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak