Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńska sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mararon 250 g
marchew 125 g
groszek zielony 125 g
parowki drobiowe 200 g
ogórek kiszony 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
majonez 100 g
jogurt naturalny 100 g
koper świeży do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duńska sałatka

Makaron ugotować, ostudzić. Makaron najlepiej penne lub kolanka, chodzi o to żeby to były grubsze kluski. Marchewkę pokrojoną w kostkę z groszkiem ugotować 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Ostudzić. Parówki obrać z osłonki, pokroić w słupki. Ogórek pokroić podobnie jak parówki, ale cieniej. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Majonez połączyć z jogurtem, wymieszać z makaronem, parówkami, warzywami i koprem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.06.2013 08:58
taką sałatką to można się najeść do syta.
Motorek 01.01.2013 01:18
bardzo fajna sałatka
Katarzyna59 16.12.2012 10:55
super
olkaaa 21.11.2012 08:50
ciekawa propozycja
Kuchareczka2 29.12.2011 12:42
super przepis
calliope 10.12.2011 11:19
oryginalna :)
usmiech 14.09.2011 17:18
ciekawe
anemon 30.04.2011 20:42
I już wiemy co jedzą w Danii, wygląda, że bardzo smacznie.
halinka1011 22.04.2011 10:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak