Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna sałatka żydowska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 5 szt
czosnek 3 ząbki
majonez 5 łyżek
ogórki kiszone 3 szt
jogurt naturalny 125 ml
por 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna sałatka żydowska

Por obieramy z wierzchniej warstwy przecinamy wzdłuż i kroimy,zalewamy wrzątkiem o odcedzamy.Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki,podobnie ogórki.W misce układamy na przemian warstwę ziemniaków ogórków i pora.Jogurt mieszamy z/ majonezem dodajemy zmiażdżony czosnek i pieprz.Gotowym sosem polewamy sałatkę i wstawiamy do lodówki na pół godziny.Podajemy z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.09.2012 09:33
super przepis
Krystyna32 28.08.2011 00:08
super
halinka1011 22.04.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak