Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuły
pieczarki 8
ziemniaki 5
szynka 100 g
koperek 1 łyżka
śmietanka kremowa 100 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
bulion 0,5 szklanki
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pod pierzynką

Brokuł dzielimy na różyczki. Pieczarki kroimy, dusimy na maśle. Ziemniaki obieramy i gotujemy, a następnie kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kosteczkę.

SOS:
Mąkę wrzucamy na suchą patelnię i lekko ją rumienimy. Wlewamy bulion i śmietanę i wszystko gotujemy. Wsypujemy ser i koperek. Mieszając gotujemy jeszcze koło 1 minutki.

Warzywa, pieczarki i szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i pieczemy około 20 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak