Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 300 g
masło 3/4 kostki
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 5 łyżek
masa
żółtko jajek 3 szt
białko 2 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1/2 szklanki
rodzynki 1,5 szklanki
migdały 1 szklanka
ananas kandyzowany 1/2 szklanki
orzechy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

Z mąki, masła, cukru pudru i żółtek zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce, a następnie rozwałkować na wielkość formy. Żółtka do masy utrzeć z połową cukru, bakalie posiekać wymieszać z mąką i połączyć z żółtkami. Białka ubić z resztą cukru, Lekko wymieszać. Masę nałożyć na ciasto. Piec w 180 stopniach ok 1/2 godziny.Ozdobić wg uznania.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.11.2012 16:03
Po prostu cudo!
babcia
babcia 11.06.2012 09:04
piękny
smakosz1988 10.05.2012 11:05
super
Jastinka 01.04.2012 22:41
super
KasiaK90 26.02.2012 20:00
super
Margo1 02.02.2012 14:31
śliczny
edyta44 21.01.2012 10:47
apetycznie wuglada
owocówka 29.11.2011 08:26
pycha
usmiech 16.09.2011 13:05
dobre
czekoladka_m 18.07.2011 15:44
Wykorzystam ten przepis z pewnością:)
Edyta31 07.07.2011 01:38
Przepysznie wygląda, polecam
Agnieszka_B 27.04.2011 19:38
Pysznie wygląda:)
Olaa 23.04.2011 11:26
pyszny
novita26 23.04.2011 09:51
mniam
Gabriela7 23.04.2011 07:10
apetyczny
iwa643 23.04.2011 06:59
ładny
mehia 22.04.2011 19:46
śliczny
Małgorzata113 22.04.2011 09:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak