Sposób przygotowania

Mieszamy 3 łyżki octu łyżkę miodu sól pieprz i dodajemy olej.Powstałą marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na 4 godziny.Włoszczyznę obieramy i grubo kroimy wkładamy razem z mięsem do brytfanki i zalewamy bulionem.Pieczemy 70 min w temperaturze 200 stopni co jakiś czas podlewamy bulionem.Na 10 min przed końcem smarujemy mięso 2 łyżkami miodu.Kalafior dzielimy na różyczki,pieczarki kroimy na plasterki.Kalafior z groszkiem gotujemy 10 min we wrzącej osolonej wodzie.Pieczarki dusimy na maśle doprawiając solą i pieprzem.Mięso zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na 5 min.Sos z pieczeni odcedzamy dodajemy śmietane i zagęszczamy zasmażka,dodajemy resztę miodu octu i doprawiamy solą i pieprzem.Podgrzewamy tłuszcz dodajemy ziarna sezamu ,podduszamy jarzyny i dodajemy do mięsa.Podajemy z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !