Sposób przygotowania

• polędwicę marynujemy w oliwie, occie, miodzie, sosie sojowym i przyprawach,
• obsmażamy na patelni, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min,
• cukinie kroimy w krążki, bakłażana w krążki i na cztery, obsmażamy na pozostałym po polędwicy tłuszczu, dokładamy je do polędwicy dziesięć min przed końcem pieczenia,
• kapustę pekińską myjemy, kroimy w cienkie paseczki,
• polewamy sokiem z limonki i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, rozkładamy na talerzach,
• paprykę i ser kroimy w kostkę rozkładamy na kapuście,
• następnie układamy upieczone warzywa,
• polędwicę kroimy w plastry i rozkładamy na warzywach,
• pokrojonym szczypiorkiem posypujemy sałatkę,
• całość polewamy oliwą i sokiem z limonki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super danie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda smakowicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !