Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica na sałatce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
ser feta 50 g
kapusta pekińska 1/2 sztuki
oliwa 3 łyżki
szczypiorek posiekany
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
soso sojowy ciemny 1 łyżeczka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
papryka żółta 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica na sałatce

• polędwicę marynujemy w oliwie, occie, miodzie, sosie sojowym i przyprawach,
• obsmażamy na patelni, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min,
• cukinie kroimy w krążki, bakłażana w krążki i na cztery, obsmażamy na pozostałym po polędwicy tłuszczu, dokładamy je do polędwicy dziesięć min przed końcem pieczenia,
• kapustę pekińską myjemy, kroimy w cienkie paseczki,
• polewamy sokiem z limonki i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, rozkładamy na talerzach,
• paprykę i ser kroimy w kostkę rozkładamy na kapuście,
• następnie układamy upieczone warzywa,
• polędwicę kroimy w plastry i rozkładamy na warzywach,
• pokrojonym szczypiorkiem posypujemy sałatkę,
• całość polewamy oliwą i sokiem z limonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 26.02.2012 11:43
pychotka
bami 25.04.2011 00:14
Wygląda smakowicie :)
wiktor188 18.04.2011 08:31
polecam
Grażyna13 18.01.2011 11:21
Super danie :)
eli_555 16.12.2010 17:02
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak