Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki cynamonowe z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 280 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
cukier brązowy 80 g
sól szczypta
jaja 2
mleko 250 ml
masło 80 g
aromat waniliowy 1 łyżeczka
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki cynamonowe z orzechami włoskimi

WYKONANIE:

1. MISKA 1:
Mąką, proszek do pieczenia, cynamon, sól, cukier i orzechy (rozgniecione wałkiem) mieszamy razem.

2. MISKA 2:
Roztrzepane jajka, mleko, roztopione masło i aromat mieszamy.

Łączymy zawartość obu naczyń, mieszamy.


Pieczemy 20 minut w 190C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak