Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z ryby

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 1 kg
sok z cytryny 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarnka
Goździki całe Prymat 4 szt
śmietana 250 ml
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z ryby

Filety myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki,osuszamy nacieramy solą i pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny i wstawiamy na godzinę do lodówki.Cebulę obieramy i kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody dodajemy ziarna pieprzu oraz ziela angielskiego i liście laurowe i gozdziki,całość gotujemy następnie zmniejszamy ogień i trzymamy jeszcze 30 min,wywar solimy doprawiamy pieprzem i po chwili przecedzamy.Do klarownego wywaru wrzucamy filety i gotujemy je do miękkości a następnie miksujemy i z powrotem przekładamy do zupy.Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny i delikatnie łączymy z wywarem.Zupę trzymamy jeszcze kilka minut na ogniu.Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.06.2011 08:35
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak