Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 g
mąka pszenna 500 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 12 łyżek
cukier waniliowy 1
masło 8 łyżek
jaja 2
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

WYKONANIE:
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy twaróg i masło. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy i jajka. Wyrabiamy na gładką masę. Rozwałkowujemy na grubość 1cm. Szklanką wykrawamy krążki, a literatką wycinamy dziurki. Smażymy chwilę na gorącym oleju. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak