Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
budyń waniliowy 2
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
aromat waniliowy 0,5 buteleczki
wiórki kokosowe 350 g
płatki migdałowe 150 g
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

WYKONANIE:
Budynie waniliowe ugotować w całym mleko i ostudzić. Margarynę zmiksować na puszystą pianę, dodać ostudzony budyń i aromat waniliowy. Następnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe i wymieszać delikatnie łyżką.

Blachę wyłożyć krakersami (lub herbatnikami). Wylać połowę masy. Przykryć krakersami. Wylać drugą połowę masy. Posypać płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na 24h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak