Sposób przygotowania

WYKONANIE:

1. SPÓD:
Herbatniki mocno pokruszyć. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć do tortownicy, docisnąć łyżką. Piec około 8 minut w 175C.

2. MASA SERNIKOWA:
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyjąć miąższ i wymieszać z twarogiem. Czekoladę rozpuścić, poczekać aż ostygnie. Twaróg rozmiksować, dodać cukier i sól. Po kolei dodawać jajka. Dodać rozpuszczoną czekoladę oraz jagody. Wymieszać. Wlać do tortownicy. Piec 15 minut w 230C na najniższym poziomie piekarnika, a następnie przez 1h w 100C. Przez godzinę schładzać w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Odstawić na noc do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszny i dość szybki przepis. Sernika z jagodami jeszcze nie jadłam - warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !