Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z białą czekoladą i jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
masło 80 g
cukier 1 szklanka
sól 1/4 łyżeczki
laska wanilii 1
jaja 4
biała czekolada 225 g
jagody 1/2 litra
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą i jagodami

WYKONANIE:

1. SPÓD:
Herbatniki mocno pokruszyć. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć do tortownicy, docisnąć łyżką. Piec około 8 minut w 175C.

2. MASA SERNIKOWA:
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyjąć miąższ i wymieszać z twarogiem. Czekoladę rozpuścić, poczekać aż ostygnie. Twaróg rozmiksować, dodać cukier i sól. Po kolei dodawać jajka. Dodać rozpuszczoną czekoladę oraz jagody. Wymieszać. Wlać do tortownicy. Piec 15 minut w 230C na najniższym poziomie piekarnika, a następnie przez 1h w 100C. Przez godzinę schładzać w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 17.08.2011 22:23
uwielbiam
Renataj 23.06.2011 18:37
Pyszny i dość szybki przepis. Sernika z jagodami jeszcze nie jadłam - warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak