Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
marchewka 3 szt
cebula 1 szt
por 1 szt
pomidor 4 szt
olej 2 łyżki
masło 3 łyżki
bulion drobiowy 3 szkl
kminek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny kapuśniak

Kapustę oczyść i poszatkuj. Marchewki obierz, potnij w talarki. Cebulę i por obierz, oczyść, drobno pokrój. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój. W garnku rozgrzej olej z masłem, wrzuć marchewkę, smaż kilka minut. Dodaj cebulę i por. Po 4-5 min dorzuć kapustę, podlej bulionem i 1/2 wody, dodaj pomidory, liść, szczyptę kminku, oprósz solą i pieprzem. Duś 35 min. Przypraw sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.01.2014 07:45
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak