Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Różowa Pianka
* 1 rozpuścić w 250ml wody
* 2 razem rozpuścić w 500ml wody
2. MASA BUDYNIOWA:
2 budynie gotujemy w 3 szklankach mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru. Do ugotowanego, ciepłego budyniu wsypujemy 1 galaretkę i dokładnie mieszamy. Gdy budyń wystygnie miksujemy go z kostką masła.
Połowę masy budyniowej wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na parę minut. Wylewamy 1 tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki na paręnaście minut. Wylewamy drugą część masy budyniowej.
3. PIANA:
Śnieżkę miksujemy z 200ml mleka. Na koniec dodajemy przygotowane 2 galaretki. Miksujemy. Wylewamy na budyń. Wstawiamy do lodówki.
Na koniec posypujemy wiórkami lub czekoladą.