Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Różowa Pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2
śnieżka 1
masło roślinne 1
biszkopty okrągłe 1 paczka
cukier 1 łyżka
mleko 950 ml
wiórki kokosowe
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Różowa Pianka

1. GALARETKI:
* 1 rozpuścić w 250ml wody
* 2 razem rozpuścić w 500ml wody

2. MASA BUDYNIOWA:
2 budynie gotujemy w 3 szklankach mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru. Do ugotowanego, ciepłego budyniu wsypujemy 1 galaretkę i dokładnie mieszamy. Gdy budyń wystygnie miksujemy go z kostką masła.

Połowę masy budyniowej wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na parę minut. Wylewamy 1 tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki na paręnaście minut. Wylewamy drugą część masy budyniowej.

3. PIANA:
Śnieżkę miksujemy z 200ml mleka. Na koniec dodajemy przygotowane 2 galaretki. Miksujemy. Wylewamy na budyń. Wstawiamy do lodówki.

Na koniec posypujemy wiórkami lub czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 13.05.2012 18:10
Takie ciasto nie tylko pysznie smakuje ale również pięknie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak