Sposób przygotowania

1. GALARETKI:
* 1 rozpuścić w 250ml wody
* 2 razem rozpuścić w 500ml wody

2. MASA BUDYNIOWA:
2 budynie gotujemy w 3 szklankach mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru. Do ugotowanego, ciepłego budyniu wsypujemy 1 galaretkę i dokładnie mieszamy. Gdy budyń wystygnie miksujemy go z kostką masła.

Połowę masy budyniowej wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na parę minut. Wylewamy 1 tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki na paręnaście minut. Wylewamy drugą część masy budyniowej.

3. PIANA:
Śnieżkę miksujemy z 200ml mleka. Na koniec dodajemy przygotowane 2 galaretki. Miksujemy. Wylewamy na budyń. Wstawiamy do lodówki.

Na koniec posypujemy wiórkami lub czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Takie ciasto nie tylko pysznie smakuje ale również pięknie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !