Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 8-12 SĄ NA NADZIENIE.

Wymieszaj masło z cukrem, aż stanie się puszyste. Dodaj żółtko. Zmieszaj razem mąkę, kakao, sól i czekoladę, a następnie połącz te dwie mieszaniny.
Wyciśnij woreczkiem 60 krążków na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Babeczki umieść w lodówce co najmniej na godzinę. Możesz przygotować je wieczorem i zostawić w lodówce na noc, nieupieczone.
Nagrzej piekarnik do 175 stopni C. Piecz babeczki przez ok 12 minut w środkowej części piekarnika.
Przełóż pergamin z ciasteczkami na suszarkę do naczyń, żeby ostygły.
Roztop masło. Zmieszaj kawę, masło, cukier puder i cynamon, by stworzyły sztywna masę. Wylej nadzienie na połowę babeczek, a drugą połową przykryj je z wierzchu.
Ubij śmietanę i udekoruj nią na górę każdej babeczki. Następnie połóż na wierzchu jeżyny i mały plasterek pomarańczy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !