Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa królewska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 30dag
włoszczyzna pół porcji
śmietana 22% pół szklanki
żółtko jajek 1szt
mąka pszenna 1 łyżka
ziele angielskie 3szt
natka pietruszki 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa królewska

Mięso z kurczaka umyć osączyć włożyć do garnka. Włoszczyznę obrać opłukać i dodać do mięsa. Wlać 5 szklanek wody, posolić, dodać pieprz liść i ziele. Gotować 40min. Wywar przecedzić. Mięso zemleć, dodać do wywaru. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnego wywaru, wlać do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia. Żółtko wymieszać ze śmietaną wlać do zupy i zamieszać a następnie posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.10.2011 20:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak