Sposób przygotowania

Cukinie umyć obrać i drobno pokroić w półplasterki. Cebulę czosnek i por zeszklić na maśle a następnie dołożyć cukinię i chwilę smażyć. Podsmażone jarzyny zalać przecedzonym wywarem i gotować 7min. az cukinia zmięknie. Zupę zmiksować posolić dodać groszek i zagotować. Zdjąć z ognia. Żółtko wymieszać z 3 łyżkami zupy i wlać do reszty. Połączyć ze śmietaną doprawić przyprawami i sokiem. Ryż rozłożyć na talerze zalać zupą posypać koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy przepis..przyznam że jeszcze nie jadłam takiej zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !