Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mix mięs i warzyw - baza do pasztetów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 szt.
wątróbki z kurczaka 40 dag
cebula 2 szt.
seler mała 1 szt.
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól 1 szt.
kostka warzywna 1 szt
borowiki 10 szt.
boczek 1 surowy
wołowina 500 (z łopatki)
bułka 1 sucha
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: mix mięs i warzyw - baza do pasztetów

Do garnka włożyć wszystkie gatunki mięs, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele, liść laurowy i grzyby, gotować pół godziny, po tym czasie dodać warzywa i kostkę warzywną, gotować znów pół godziny, w rosole zamoczyć bułkę, a osobno usmażyć wątróbkę z cebulami. Wszystko potem zmielić, i doprawiać wg smaku. To jest podstawowa baza do robienia moich pasztetów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.09.2012 20:43
świetna baza do pasztetów. Ja następny pasztet mam w planach zrobić z mięsa surowego, a nie gotowanego
bernadetta2 01.02.2012 13:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak